lotus blad

onder epidermis

Voeg je koptekst hier toe

Voeg je koptekst hier toe

Lotus Blad

Door josettelenders

Over JosetteLenders Dat Josette Lenders zowel beeldend kunstenaar is als bioloog, is in haar werk goed te zien.Observeren, goed kijken vormt de basis van haar werk. Het cyclische van hetleven, van geboorte tot sterven met zijn groei en zijn verval, en de constante herhalinghiervan vormt de basis van haar werk. Ze is opzoek naar het onverwachte, verval en de ontspruiting. Ze staat stil bij dingendie ze tegenkomt. De lichtheid van een pluisje en de enorme verwoestingen doorregen en wind. Het doodgaan van een boom en het zaad dat ontkiemt op een muur.Een kleine zwelling die de dood kan brengen of nieuwe leven. Ze laat zichraken door deze tegenoverstellingen die ze verwerkt tot schilderijen enetsen. Ze ziet de natuur veranderen. Bedreigde planten en dieren krijgen eenplaats in haar werk. De snelle schetsen die ze maakt zet ze om in gekraste lijnen, kleuren en vlakken. De werkelijkheid die ze ontmoet krijgt een andere vorm,een andere gedaante.